shadow

Tammsvik, träffanteckningar

På träffen i Tammsvik var vi 10 deltagare, vi hade en fikastund vid finalringen och pratade en del om klubben såklart och om hur vi ska arbeta.

Här är de anteckningar jag gjorde efter diskussionerna, och om jag glömt något får ni gärna lägga till det via kommentarsfunktionen eller maila mig.

RASSPECIAL
Vi diskuterade rasspecialer/klubbspecial. Det har varit en hel del missförstånd tyvärr mellan oss i styrelsen och mellan styrelse och medlemmar, och det var skönt att räta ut en del frågetecken. Kontentan är att vi siktar på en inofficiell klubbutställning för alla våra raser nästa år, och det verkar som ”Stora Specialen”/”Skokloster Summershow” är den helg vi bör sikta på.
Som vi tidigare skrivit så vill vi ha in förslag på domare till specialen 2013, och då behöver ni inte föreslå domare som kan döma alla raser, utan ni ska föreslå domare som ni vill ha till ER ras. Vi vill gärna ha runt 5 förslag från varje arbetsgrupp/rasgrupp (du kan även personligen maila in förslag direkt till styrelsen, bara se till att skriva vilken ras du har så vi vet det).
Om domaren KAN döma andra av våra raser ökar såklart chansen för att det blir den domaren som tillfrågas. Annat som ökar sannolikheten är förstås om domaren finns ”i närheten” av utställningen, då resekostnad för domare brukar höra till de större utläggen på rasspecialer.
Vi kommer att titta igenom alla domarförslag i styrelsen, och utifrån era önskemål tillfråga och preliminärboka domare. Vi kan inte säga hur många domare det blir, det är inte säkert att vi kommer ha råd med mer än en. Allt hänger på era förslag och på hur vår kassa växer.

Bra för alla att veta är att tidigare Galgoklubben beslutade att hela deras klubbkassa skulle gå till GE-folket i GRAINS. Dessa pengar kan alltså GE-arbetsgruppen äska pengar ifrån för t.ex en egen rasspecial, finare rasmonter osv.

Vi övriga måste ju dela på de pengar vi har i GRAINS klubbkassa, vilket inte är några stora summor. Vi är alltså i stort behov av hjälp från t.ex. sponsorer för att kommande utställningar ska bli riktigt bra. Har du kontakter eller är sugen på att hjälpa till att dra in lite pengar till klubben är det bara att höra av sig.

Redan nu har Karin H och Annika J erbjudit sig att hjälpa till med rasspecialen nästa år, och jag tycker det ska nämnas att de även hjälpte SvVK Östra under Tammsvikhelgen med att bygga tält, kolla vaccinationsintyg osv, trots att GRAINS inte hade någon special där. All heder åt er för det, och hoppas ni hunnit vila upp er lite nu!

(Om det var någon fler som hjälpte till får ni ta åt er av detta också, och om det var fler som redan i söndags sa att ni ville hjälpa till på kommande special kan ni väl säga till igen?).

RASKLUBBSMONTER
Vi rätade ut en del frågetecken även i detta ämne.
Eftersom vi är hela åtta raser i rasklubben kan man ju undra hur sjutton det ska få plats i en enda monter. Svaret är att vi måste ha en monterplats per ras som har representanter. I varje rasmonter ska såklart information om klubben och övriga raser finnas. Denna klubb- och rasinformation har jag lovat att styrelsen ska ta fram.

Karin H och Marie O har redan anmält sig som ansvariga för Galgo Espanol i rasmonter på Stockholm HUNDmässa.  De har även äskat 2000kr till montern från ”GE-kassan”.

Vi som var på plats med cirneco diskuterade lite snabbt, och tror att vi kan få ihop en cirnecomonter, men vi har inte bestämt någon ansvarig än.
Jag har lovat att jag ska kontakta HUNDmässan och kolla hur mycket plats vi kan få, för självklart vill vi ha raserna så nära varandra som möjligt.

Så nu är det bara er andra vi väntar på, dvs, har ni önskemål om att fixa en rasmonter på mässan vi vi veta det så snart som möjligt.

 

HEMSIDAN
Det diskuterades kring ”gamla hemsidorna”, att det är svårt för rasintresserade att hitta till GRAINS så länge som de gamla sidorna ligger uppe, och ännu svårare blir det såklart då många länkar på SvVK’s sida länkar till dessa istället för till GRAINS. Detta ska vi ta tag i, åtminstone de saker vi kan göra något åt. Bland annat ska vi lägga en tydlig hänvisning till GRAINS från GE-klubbens gamla sida, då vi har tillgång till att ändra den.

Nyhetsbrevet når inte alla. Jag skulle gärna ha en AUTOMATISK prenumerationsfunktion på hemsidan, ni vet en ”anmäl dig till vårt nyhetsbrev här”, men vet inte hur. Om någon har goda kunskaper i detta område, HÖR AV DIG till mig snarast  – maria@grains.se

Bättre navigation och lättare att se det viktigaste – vad som händer/är på G – finns det önskemål om både från er medlemmar och från mig som webmaster.
(Jag har idag suttit och jobbar med layouten och tar gärna emot feedback på detta. Tyvärr är inte allt tillgängligt på Svenska, men jag jobbar på detta.) 

ALLMÄNT
Ang. arbetsgrupperna: Just ”arbetsgrupp” gör inte tydligt vad det handlar om egentligen. Så här är det: Vi vill veta vilka medlemmar som ”hör till vilken ras”, alltså: Om varje rasarbetsgrupp var en rasklubb, vilken rasklubb skulle DU vara med i?

Att gå med i en arbetsgrupp innebär inte att man MÅSTE arbeta, men t.ex. när styrelsen vill ha hjälp med något rasrelaterat kan det delegeras till en rasarbetsgrupp.
Kanske är det bättre att kalla grupperna för något annat, kanske ”intressegrupp”?
Kom gärna med förslag!

Micke sa något väldigt bra också, och det verkade som att alla deltagare på mötet höll med. Det var följande: I vår klubb har vi ju raser som inte har så många representanter, varken i klubben eller i Sverige. De som har fler individer (både hundar och medlemmar) måste ju hjälpas åt att ”ta hand om” de som är färre. Vi får hjälpas åt med arbetet, och verkligen jobba för att alla ska känna sig lika välkomna. Mycket bra!
Är man stor måste man vara snäll. 😉

Önskemål om att styrelseprotokollen ska göras tillgängliga finns.
Inga protokoll kommer att läggas ut på hemsidan i sin helhet, men om vi får ordning på hemsidan och allt annat administrativt som tar tid, så kanske tagna beslut åtminstone kan läggas ut.
SJÄLVKLART kan alla medlemmar ta del av de justerade protokoll som finns. För att göra det tar du kontakt med sekreteraren (Sif): sif@grains.se.
För närvarande har vi inte satt någon administrativ avgift för utskick av protokoll via mail (det är annars praxis).

Mötesanteckningarna på TångaHed kommer att läggas upp på hemsidan när de kommit mig tillhanda (de har tagit en omväg i cyberrymden).

 

Avslutningsvis: Ett stort TACK till deltagarna på träffen i Tammsvik, det var jättetrevligt att träffa er och tack för alla bra förslag och ert engagemang!

Om det finns önskemål om fler träffar är det bara att säga till så ordnar vi fler tillfällen.

 

//Maria We
Ordförande och webmaster
maria@grains.se 

 

 

 

 

One comment on “Tammsvik, träffanteckningar

  1. Maria

    Ni får väldigt gärna komma med respons genom kommentarer på de frågor som läggs fram i texten. 🙂

    /Maria

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.