shadow

Det är inte GRAINS ”fel”…

Det har under de senaste månaderna kommit till vår kännedom att flera rasentusiaster känt sig överkörda i bildandet av GRAINS. Det har nämligen tidigare funnits rasklubbar för flera av våra raser, klubbar som nu avvecklas.
Inom dessa klubbar har man bedrivit rasarbete precis som i vilken rasklubb som helst, och gjort det bra trots att man inte haft delegerat rasansvar.
Att GRAINS fått ansvaret över de raser vi har betyder inte att arbetet inte fungerat inom de klubbar som funnits, utan att SvVK av olika anledningar valt att innefatta dessa raser till de numerärt små.

Vi har full förståelse för att det känns som att den gemensamma rasklubben har gått in och ”tagit över”, men beslutet att bilda en gemensam rasklubb togs ju inte av GRAINS.

Hoppas att alla försöker se det positiva i att vi nu faktiskt har en officiell rasklubb att arbeta i för våra raser. Nu SKA vi påverka raskompendium, avelsstrategier osv, och inte bara göra arbetet på nåder. Nu är det vårt ansvar att ta hand om dessa dokument.

Vi delar på det ”tråkiga” arbetet med pappersvändning, vi kan dela på utgifter och arbetsuppgifter i samband med utbildning, träffar, konferenser, rasklubbsmontrar och rasspecialer. Ni/vi som är rasentusiaster måste fortsätta att engagera er/oss raserna och i den rasklubb vi nu har.

Se möjligheterna och blicka framåt!
Ni som tidigare var engagerade i rasklubbsarbete kan fortfarande göra precis samma saker som tidigare, med skillnaden att ni jobbar inom en arbetsgrupp för er ras istället för inom en separat klubb.
Och viktigast av allt: När en ras har tillräckligt många engagerade medlemmar finns möjligheten att ”bryta sig ur” och nybilda en rasklubb med eget rasansvar. Men ni måste alltså börja med att arbeta för er ras inom en arbetsgrupp.
För övrigt, till våra medlemmar:

I GRAINS kommer inget att hända vad gäller medlemsaktiviteter om inte medlemmarna engagerar sig. Det är inte i någon enda rasklubb menat att endast styrelsen ska arbeta, men tyvärr har det blivit en slags tradition i den strukturen. Så kommer det alltså inte att vara i GRAINS. Vi strävar efter att vara en platt organisation med stora möjligheter att påverka för den enskilde medlemmen. Detta ställer dock krav på medlemmarna om större engagemang.

Vill du att det ska finnas rasmonter för din ras på Stockholm HUNDmässa – engagera dig!
Vill du att det ska sättas avelsrekommendationer för din ras – engagera dig!
Vill du påverka vem som ska döma din ras på utställningar – engagera dig!
Vill du att vi ska ha en rasspecial 2013 och framåt – engagera dig!
Vill du att hemsidan ska vara bättre – engagera dig!
Vill du att styrelsen ska arbeta på ett annat sätt – engagera dig!

DU har rätt att vara medlem i GRAINS och påverka.

En rasklubb består av medlemmar, medlemmarna ÄR klubben!

Maria Weinehall, ordförande

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.