shadow

Angående Azawakh standard

Hej,

Jag har talat med Håkan Eriksson som är ansvarig för den grupp inom SKK som ansvarar för standards. De fick den nya standarden den 18 april och så snart de har skickat ut den via mail till alla svenska domare som får döma azawakh gäller den nya. Det tar ungefär en vecka så i princip kan man säga att den gäller omgående och hundarna skall bedömas efter den nya.

Vad gäller översättning till svenska är gången den att den först skall översättas från franska till svenska vilket kommer att ta tid med alla ändringar (inte bara färgmarkeringarna alltså) och när det är gjort skall förslaget till svensk översättning skickas till SvVK på remiss. Remisstiden är 3 månader och hela arbetet tar normalt ca 6 månader. I mellantiden anses det att det räcker med den engelska översättningen eftersom man (SKK) utgår från att alla domare kan tillräckligt mycket engelska för att kunna läsa en standard.

Eftersom jag har förstått att uppfödarna (många i alla fall) i Europa inte är nöjda med den nya standarden frågade jag också i vilken mån uppfödarna kunde påverka en standardförändring och fick då till svar att det i så fall skall göras genom de olika ländernas vinthundklubbar som har rasansvaret.

Sif

Posted in:
Articles by:
Published:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.